Persconferentie corona

Grote kans op versoepelingen

NPO 1 - dinsdag 20 april om 18:55

© ANP
Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven vanavond weer een persconferentie over de coronamaatregelen. De kans dat er vanavond meerdere versoepelingen worden aangekondigd, is groot.

Slechts een week na de vorige persconferentie geven Mark Rutte en Hugo de Jonge opnieuw een persconferentie. Ze komen dan ook met nieuws. Althans, als we de uitgelekte berichten moeten geloven zijn er versoepelingen in aantocht. Te beginnen met de avondklok. Op 28 april gaat mogelijk de avondklok eraf en mag Nederland zich ook na 22:00 uur weer op straat begeven.

Terrassen open

Ander nieuws is er over de bezoekregeling; in plaats van 1 bezoeker, mogen we straks weer 2 mensen ontvangen. Ook de horeca mag voorzichtig juichen: op 28 april mogen de tafels en stoelen weer naar buiten omdat de terrasjes dan weer open mogen. Ook voor winkels is er waarschijnlijk goed nieuws: het maken van online shop-afspraken wordt afgeschaft. Wel zou er dan een maximum aan mensen die tegelijk in de winkel mogen zijn gaan gelden.

Live op NPO 1

Deze en mogelijk meer versoepelingen worden vanavond om 19:00 uur toegelicht in de kabinetspersconferentie. De persco is te live te volgen via NPO 1, maar ook online en via nos.nl.

 

Meer over