NOS Journaal: Persconferentie coronacrisis

Voorzichtige versoepelingen

NPO 1 - dinsdag 23 februari om 18:55

© Stefan Heijdendael/NOS
Demissionair premier Mark Rutte en 'corona-minister' Hugo de Jonge geven vanavond opnieuw een persconferentie over de coronamaatregelen. Naar verluidt kondigen zij deze keer enkele versoepelingen aan.

Middelbare scholieren mogen hoogstwaarschijnlijk na de voorjaarsvakantie weer naar school en winkels gaan misschien weer wat meer open. Dat zijn twee van de aankondigingen die premier Rutte en minister De Jonge vanavond mogelijk zullen doen tijdens een nieuwe persconferentie over de coronacrisis.

Roep om versoepeling

Al langer klinkt er een roep om versoepelingen, met name voor de groepen die ernstig te lijden hebben onder de maatregelen, zoals jongeren. Veel jongeren zijn depressief omdat ze al tijden niet naar school kunnen, niet mogen sporten en geen leuke dingen kunnen doen. De noodzaak om hen te helpen lijkt nu ook doorgedrongen in Den Haag. 'De rek is eruit.', beaamde ook minister De Jonge.

Persconferentie volgen

De persconferentie is vanaf 19:00 uur te volgen via onder meer NPO 1. Ook de andere grote tv-zenders zoals SBs6 en RTL 4 zullen de persconferentie uitzenden. Online is het te volgen via onder meer het YouTube-kanaal van de NOS.

Meer over