Rutte en De Jonge

Extra persconferentie nieuwe maatregelen coronavirus

NPO 1 - vrijdag 18 september om 19:00

© Arenda Oomen/Rijksoverheid
Premier Rutte en minister De Jonge geven opnieuw een persconferentie over de coronacrisis. Het tweetal zal opnieuw extra maatregelen aankondigen om het virus in te dammen. 

Rutte en De Jonge kondigen vanavond tijdens een persconferentie opnieuw maatregelen aan om het coronavirus in Nederland in te dammen. De persconferentie is om 19:00 uur te volgen via radio, tv en online. Het zou gaan om vooral regionale maatregelen. Dit om regio's waar minder tot geen coronabesmettingen plaatsvinden niet te raken.

Sluitingstijden horeca

Er volgen in ieder geval nieuwe maatregelen voor de horeca. De sluitingstijden van café's in de grote steden worden vervroegd naar 1 uur 's nachts. Een uurtje daarvoor, om 12 uur, moeten de lampen al aan en de muziek uit. Hiermee moet kroegbezoek worden ontmoedigd.

Veiligheidsregio's

Het gebod is gemaakt in samenspraak met de veiligheidsregio's en geldt voor zes Nederlandse regio's. Te weten: Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden).

Oplopend aantal besmettingen

Als voornaamste reden voor de nieuwe maatregelen wordt het snel oplopende aantal besmettingen genoemd. Afgelopen week alleen al kwamen er op woensdag 1500 besmettingen bij en donderdag 1756.

Meer over