Persconferentie kabinet

Kijk hier live naar de persconferentie nieuwe maatregelen coronavirus

NPO 1 - dinsdag 13 oktober om 19:00

We stevenen af op een nieuwe lockdown, maar hoe heftig is die? Het kabinet kondigt vanavond tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen rondom het coronavirus aan. De persconferentie is vanaf 19:00 uur te volgen op onder meer NPO 1.

Klik hier voor de livestream van de persconferentie op NPO 1.

Het kabinet kondigt vanavond een nieuw pakket maatregelen aan om het coronavirus in Nederland in te dammen. Samen met het OMT (Outbreak Management Team) zijn naar verluidt nieuwe maatregelen bedacht die opnieuw de horeca en de sportsector hard zullen raken. 

Horeca dicht

Verschillende insiders rond het binnenhof weten vrijwel zeker dat in ieder geval de horeca weer moet sluiten. Ook wordt de verkoop van alcohol in de avonduren verboden. Zelfs het online bestellen van alcohol wordt aan banden gelegd. Dit alles met als doel de interactie tussen mensen zoveel mogelijk te beperken.

Jongeren besmetten

De reden dat vooral de horeca hard geraakt wordt door de maatregelen is dat daar veel jongeren te vinden zijn, zowel als bezoeker als als werknemer. En hoewel jongeren zelf vaak niet heel erg ziek worden als ze het coronavirus oplopen, kunnen zij wel kwetsbare doelgroepen besmetten. 

De persconferentie is om 19:00 uur live te volgen via de televisie bij onder meer NOS op NPO 1, RTL 4 en SBS6, maar ook via het YouTube-kanaal van de NOS.

Meer over