Peter Rabbit

Pieter Konijn gaat op avontuur

NET 5 - maandag 20 december om 20:30

© N:\tvman\inbox\CH4\
De familiefilm Peter Rabbit brengt de Pieter konijn-verhalen van Beatrix Potter naar de 21e eeuw. Dat betekent dat Pieter en zijn vriendjes net effe wat minder braaf zijn.

In 1902 verschenen de eerste Pieter konijn-verhalen van Beatrix Potter. Sindsdien zijn de schattige kinderverhaaltjes verschillende keren bewerkt tot (teken)films en series, doorgaans net zo zoet en schattig als de oorspronkelijke verhalen.

Peter Rabbit

Peter Rabbit doet het net even anders. Toegegeven, de geanimeerde konijnen zien er ook hier lief en pluizig uit, maar zo gedragen ze zich lang niet altijd.

Pieter en zijn konijnenfamilie stelen altijd groente uit de tuin van meneer McGregor (Sam Neill). Als hij overlijdt, denken ze vrij spel te hebben.

Het loopt anders: Thomas (Domhnall Gleeson), een verre neef van McGregor, erft het huis. Hij is al net zomin gediend van de schattige groentedieven als zijn oude oom was.

Misschien dat buurvrouw Bea (Rose Byrne) hen nader tot elkaar kan brengen? De film, een mix van geanimeerde dieren en ‘gewone’ acteurs, ziet er prachtig uit.

Rose Byrne

Bea, het personage van Rose Byrne, is losjes gebaseerd op schrijfster Beatrix Potter. Dat is niet de enige rol die Byrne speelt: ze verzorgt ook de stem van eend Jemima.

In de jaren 30 wilde Walt Disney de verhalen van Pieter konijn graag verfilmen. Hij zag Peter Rabbit als de opvolger van Snow White and the Seven Dwarfs.

Zover kwam het niet. Potter sloeg zijn aanbod af.

Meer over