Pieter Derks: Voor wat het waard is

Pieter Derks wordt persoonlijk in cabaretshow Voor Wat het Waard Is

NPO 1 - zaterdag 27 augustus om 21:28

© BNNVARA
Vanavond is een registratie te zien van Voor Wat Het Waard Is, het achtste soloprogramma van Pieter Derks. In deze show kijkt de cabaretier met verwondering naar de wereld kijkt terwijl zijn te vroeg geboren dochtertje in het ziekenhuis voor haar leven vecht.

Pieter Derks kijkt in zijn achtste soloprogramma Voor Wat Het Waard Is meer dan ooit met verwondering naar de wereld. De cabaretier schreef de teksten voor zijn show deels in het ziekenhuis waar zijn maanden te vroeg geboren dochtertje Bobbie voor haar leven vocht. Getuige zijn van zo’n strijd plaatst alle dagelijkse sores in een totaal ander perspectief.

Pieter Derks

Derks draait de zaken graag om en zorgt met zijn kenmerkende vrolijke toon voor nieuwe inzichten. Hij speelde de eerste try-outs al toen Bobbie nog in het ziekenhuis lag. Daarover zei hij destijds in het AD: “Ik moest wel uitleggen dat alles goed zou komen met haar. Dat deed ik in het begin nog niet en dan reageert het publiek heel anders. Dan hangt er zo’n spanning dat ze bijna niet durven te lachen.” (HH)

Meer over