Pink Ribbon: Chantal, Sylvie en zeven portretten

Maar liefst één op de acht vrouwen in Nederland krijgt ooit in haar leven borstkanker. De ziekte is voor vrouwen daarmee de meest dodelijke vorm van kanker. Dat Nederlanders zich dit steeds meer realiseren, is mede te danken aan de organisatie Pink Ribbon.

Deze stichting zet zich al jaren in om aandacht te vestigen op borstkanker en om een vroegtijdige opsporing te bewerkstelligen. In de maand oktober, uitgeroepen tot borstkankermaand, vindt steevast het Pink Ribbon award gala plaats, waarin vrouwen die strijden tegen de gevreesde ziekte (of hem overwonnen hebben) onder de aandacht worden gebracht.

Compilatie
Evenals vorig jaar zendt de AVRO een compilatie uit van het gala, dat afgelopen maandag plaatsvond. Centraal staat de uitreiking van de Estee Lauder Pink Ribbon Award, voor de fotograaf die de krachtigste foto heeft gemaakt van een vrouw (of man, want dat kan ook) die aan borstkanker lijdt of heeft geleden.

Sylvie van der Vaart
De zeven geportretteerde vrouwen en mannen komen uitgebreid aan het woord in dit tv-evenement. Chantal Janzen praat de avond in Koninklijk Theater Carré aan elkaar en Sylvie van der Vaart, momenteel zelf borstkankerpatiënte, reikt de Award en de bijbehorende cheque van vijfduizend euro uit.

Reageren