Pirates of the Caribbean: At World's End

Keira Knightley zeilt naar het einde van de wereld

NET 5 - maandag 8 juni om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Kapitein Barbossa, Will Turner en Elizabeth Swann hebben in Pirates of the Caribbean: At World’s End een belangrijk doel voor ogen. Ze varen naar het puntje van de landkaart voor een beslissend gevecht.

Met At World’s End kreeg de Pirates of the Caribbean-trilogie in 2007 een spectaculair slot. Toen was nog niet bekend dat Johnny Depp ook voor een vierde deel zijn piratenpak uit de kast zou halen. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides verscheen in mei 2011. Ook het vijfde deel Dead Man Tell No Tales is inmiddels verschenen.

Dit was een hele dure film. Welke waren nog duurder?

Pirates of the Caribbean: At World’s End

In Pirates of the Caribbean: At World’s End zeilen kapitein Barbossa (Geoffrey Rush), Will Turner (Orlando Bloom) en Elizabeth Swann (Keira Knightley) naar het einde van de wereld om Jack Sparrow (Johnny Depp) te bevrijden.

Vanzelfsprekend komt hier de nodige actie aan te pas. Voor Keira Knightley geen probleem: “Ik zou het niet kunnen uitstaan als ik geen enkele vechtscène zou hebben als ik in een actiefilm speel", aldus de actrice in een interview.

Keira Knightley

Volgens Knightley was er één ijzeren regel tijdens de opnames van de Pirates of the Caribbean-films. Die luidde: wat er ook gebeurt, kijk nooit naar Johnny wanneer hij Jack Sparrow speelt.

“Zodra je dat wel deed, was het onmogelijk om nog normaal te acteren. Sommige scènes moesten wel tien keer over, omdat je steeds iemand van ons hoorde lachen. Ook de crew stond er vaak met tranen in de ogen bij.”

Meer over