Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Rockpiraat Johnny Depp

NET 5 - maandag 1 juni om 20:30

© HBO
Johnny Depp maakt in de eerste Pirates of the Caribbean-film zijn debuut als de geflipte piraat Jack Sparrow, die hij losjes baseerde op niemand minder dan The Rolling Stones-gitarist Keith Richards

Als de gevaarlijke kapitein Barbossa (Geoffrey Rush) de dochter van de gouverneur ontvoert, roept haar vriend Will (Orlando Bloom) de hulp in van piratenheld Jack Sparrow (Johnny Depp).

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Will en Jack weten niet dat er een vloek rust op hun tegenstanders: de bemanning van piratenschip The Black Pearl begeeft zich in een schemergebied tussen leven en dood.

Alleen het bloed van de Elizabeth (Keira Knightley) zou de vloek kunnen opheffen. De spookpiraten geven zich niet zomaar gewonnen.

Johnny Depp

De acteur die in 2008 nog werd verkozen tot sexiest man alive onderging een ware metamorfose voor deze rol. Met pikzwarte eyeliner, wilde lange haren, een stel gouden tanden, een hoofddoek en een baard is de doorgaans knappe Johnny Depp in deze Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl bijna onherkenbaar.

Johnny Depp heeft gezegd dat hij zijn personage op Rolling Stone Keith Richards baseerde:

"Ik besefte dat de piraten van de achttiende eeuw eigenlijk de rocksterren waren van hun tijd. Dus ik dacht: wie is de grootste rockster aller tijden? Voor mij is dat Keith Richards", vertelde Johnny aan de BBC.

"Keith is zelf een soort piraat. Ik bewonder hem al jaren."

Meer over