Pitch Black

Vin Diesel tegen vleesetende monsters

Veronica - zaterdag 7 augustus om 22:20

Moordenaar Riddick (Vin Diesel) ontsnapt uit een neergestort ruimteschip. Een handjevol andere passagiers overleeft de crash ook en probeert te overleven op de vreemde planeet, waaar het wemelt van de vleesetende monsters.

Een ruimteschip met veertig passagiers is op zoek naar nieuwe, bewoonbare werelden. Onder de passagiers onder andere premiejager William (Cole Hauser) en zijn 'vrachtje', de gevaarlijke crimineel Riddick (Vin Diesel).

Pitch Black

Onderweg komt het schip in een kometenstorm terecht. Het stort neer.

De overlevenden van de crash schrikken zich een hoedje: Riddick is ontsnapt. Al snel blijkt dat hij niet eens het grootste gevaar is.

Op de planeet wonen vleesetende monsters. Dat de beesten hen nog niet verslonden hebben, heeft een vrij simpele reden. Ze kunnen niet tegen daglicht.

Zo lang het licht is, is er dus niet veel aan de hand. Zul je zien dat de duisternis net inzet. En dat die een maand gaat aanhouden.

Riddick is de enige redding van de overlevenden. Hij kan als enige haarscherp zien in het donker.

Lukt het Riddick en de rest om de monsters te slim af te zijn? Je ziet het in Pitch Black

Vin Diesel

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Riddick aan het einde van Pitch Black het loodje zou leggen. Tijdens de opnames veranderde het plan.

Regisseur David Twohy, hoofdrolspeler Vin Diesel en de rest van de crew vonden Riddick zo'n interessant personage dat ze besloten hem in leven te houden. Zo kon er eventueel een vervolg komen.

Dat kwam er: in 2004 verscheen The Chronicles of Riddick. In 2013 gevolgd door The Chronicles of Riddick: Rule the Dark.

Een vierde Riddick-film is in de maak. Wanneer Riddick 4: Furya moet verschijnen is nog niet bekend.

Meer over