Pitch Perfect

Zingen met Anna Kendrick en Rebel Wilson in Pitch Perfect

NET 5 - donderdag 21 april om 20:30

In Pitch Perfect komt buitenbeentje Beca terecht in de zanggroep The Barden Bellas. Ze geeft het repertoire en de uitstraling van de groep een fikse boost.

Anna Kendrick speelt in de muzikale komedie Pitch Perfect de rebelse eerstejaarsstudente Beca. Zij komt op haar nieuwe universiteit terecht in a-capellagroep The Barden Bellas. Deze zanggroep bestaat uit een aantal meiden die af en toe elkaars bloed wel kunnen drinken, maar hun samenzang is om door een ringetje te halen. 

Pitch Perfect

Barden University kent twee van zulke zanggroepen: naast de Bellas is er nog de mannengroep The Barden Treblemakers. De groepen doen allebei mee aan een belangrijke jaarlijkse zangwedstrijd.

Dit jaar hebben de Bellas wat probleempjes: ze komen zangeressen tekort en het repertoire kan ook wel een opfrisbeurt gebruiken.

Als eerstejaars Beca en Fat Amy (Rebel Wilson) zich – onder protest – bij de Bellas aansluiten, krijgt de groep in één klap een flinke boost. Of dat genoeg is om de wedstrijd ook echt te winnen? Dat zie je in Pitch Perfect.

Anna Kendrick

De hoofdrolspeelsters hielden zich tijdens de opnames van Pitch Perfect lang niet altijd aan het script. Vooral Rebel Wilson improviseerde er lustig op los.

Dat de actrices lol hebben in hun rollen, spat van het scherm. Dat zag het bioscooppubliek ook: de film bracht wereldwijd ruim 115 miljoen dollar op.

Er kwamen twee vervolgen. Pitch Perfect 2 verscheen in 2015 en Pitch Perfect 3 in 2017.

Ook geinig: Anna Kendrick zingt in de film ‘Cups’. Dat liedje bereikte in Amerika de zesde plaats in de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst.

Meer over