Olivia Cooke wil wraak in actiekomedie Pixie

16 september 2022 14:45 | kijktips | Door Judith Regeling

© Aidan Monaghan/Pixie

Olivia Cooke is terug! Deze Amerikaanse actrice speelt namelijk de hoofdrol in de actiekomedie Pixie, en daarin gaat ze niets en niemand uit de weg.

Pixie (Olivia Cooke) mag misschien lief en schattig lijken, maar niets is minder waar. Ze komt namelijk uit een beruchte misdaadfamilie, wier moeder werd vermoord door de bende van Father McGrath. En dat kan ze natuurlijk niet zomaar negeren! Ze besluit dan ook om haar moeders dood te wreken door een fortuin aan drugsgeld van de moordenaars achterover te drukken en voor altijd te verdwijnen naar het buitenland. Maar we zullen de kijkers alvast teleurstellen: dat gaat natuurlijk niet gebeuren.

Pixie

Toch staat ze er niet helemaal alleen voor. Als kroegtijgers, Frank (Ben Hardy) en Harland (Daryl McCormack), namelijk haar pad kruisen, doet ze er alles aan om de twee aan haar kant te krijgen. Met óf zonder hun medeweten dan. Voor ze het goed en wel beseffen zitten ze in haar klassieke Mercedes, met een lijk in de kofferbak en een tas vol cocaïne op de achterbank, achtervolgd door moorddadige priesters, huurmoordenaars en de politie. En tja, zie je daar nog maar eens uit te redden.

Olivia Cooke

De hoofdrol in deze actiekomedie is weggelegd voor Olivia Cooke. Deze Britse actrice is duidelijk geen onbekende in de film- en tv-wereld. In het verleden speelde ze al rollen in films als The Quiet Ones, Ouija en Ready Player One. Op dit moment viert ze haar echte grote doorbaak: ze is namelijk onderdeel van de cast van House of the Dragon, de spin-off van Game of Thrones.

Pixie is vanavond om 20:30 uur te zien op FilmBox. Deze filmzender is te zien op Ziggo-kanaal 100.

Meer over