Plakshot

Roel Maalderink houdt zich bezig met de politiek in nieuw seizoen Plakshot

NPO 3 - zondag 12 november om 23:28

© Rosa Quist
Verkiezingstijd is een fantastische tijd voor satire, vindt Roel Maalderink. Daarom richt hij zich in dit nieuwe seizoen van Plakshot op de Nederlandse politiek. Zo blikt hij met een man op straat terug op het tijdperk-Rutte.

Na vier succesvolle seizoenen gooit Roel Maalderink het in het vijfde seizoen van Plakshot over een andere boeg. Deze reeks staat namelijk volledig in het teken van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen, de uitslagen en de formatie.

Roel Maalderink

Om dit te bewerkstelligen, blijft hij natuurlijk niet zomaar achter een bureautje zitten. Hij blikt samen met een man op straat terug op de periode Rutte, brengt een eigen versie van de NOS-serie Rondje Binnenhof en proost samen met oud-premier Balkenende. 

Zelf is hij des te blij dat hij dit mag maken. "Verkiezingstijd is een fantastische tijd om satire te maken. Neem een thema als bestaanszekerheid, ik ben razend benieuwd hoe politieke partijen daarover denken", laat hij voorafgaand aan de eerste aflevering weten. 

Wanneer is Plakshot op televisie te zien?

Het nieuwe seizoen Plakshot is vanaf zondag 12 november wekelijks vanaf 23:00 uur te zien bij VPRO op NPO3, YouTube en NPO Start.

Meer over