Planet Terror

Een biker en een stripper proberen de zombies te stoppen in Planet Terror

Viaplay TV - zondag 18 februari om 22:46

© Dimension Films
In Planet Terror probeert een dorp een aanval van bloeddorstige zombies te weerstaan. Een biker en een stripper doen er alles aan om stand te houden tegen de monsters. De stripper mist een been, maar een machinegeweer doet prima dienst als prothese.

Het doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. 

Rose McGowan

Onder de gewonden is Cherry (Rose McGowan), een stripper die een been verloor tijdens een gewelddadige overval. Wray (Freddy Rodriguez), haar ex-vriend, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik.

Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst en vecht dapper door met een machinegeweer aan haar beenstomp. Cherry en Wray zetten de aanval in tegen de zombies. Ze proberen al vechtend de laatste veilige plek op Planet Terror te bereiken. 

Planet Terror

Planet Terror is een horrorfilm van regisseur Robert Rodriguez, als ode aan de B-films die in zijn jeugd in achterbuurtbioscopen werden vertoond. Inclusief zogenaamd bekrast celluloid, slecht geluid en scheef lopende spoelen. Het is zo overdreven slecht dat het weer grappig wordt. Een feestje van slechte smaak, voor de liefhebber met een sterke maag.

Deze film was oorspronkelijk onderdeel van Grindhouse, een double bill die bestond uit twee speelfilms en een hoop trailers van niet bestaande films. Planet Terror was de tweede film van Grindhouse, de eerste was Death Proof van collega en vriend Quentin Tarantino.

In Nederland zijn de films los van elkaar uitgebracht. 

Meer over