Scripted reality

Plastisch fantastisch

Wat motiveert een plastisch chirurg? Hoe is het om honderden cosmetische operaties te doen per jaar? En hoe ver gaat een arts voor het schoonheidsideaal van een ander? De Kliniek volgt acht plastisch chirurgen en cosmetisch specialisten tijdens hun werk.

 

De Kliniek laat het werk van artsen uit vijf verschillende klinieken zien: plastisch chirurgen Jeroen Schots, Bart Stubenitsky en Laura Zaal, Jacques van der Meulen, Wiebren van den Berg (Velp) en Yvonne Smulders. Daarnaast worden ook cosmetisch arts Lizenka Adriaanse en huidtherapeut Marron Wassink gevolgd.

Dankbaar werk

De chirurgen en specialisten uit De Kliniek merken dat de schaamte in de plastische chirurgie steeds meer afneemt: “Wat mij elke keer weer heel positief verrast is dat mensen na dit soort operaties langskomen en zeggen: 'Dit had ik veel eerder moeten doen!', aldus plastisch chirurg Jacques van der Meulen in het persbericht van RTL. Zijn collega Jeroen Schots noemt het werk dankbaar: Ik kan dit werk goed volhouden, omdat het me energie geeft en ik er veel voldoening uit haal. Ik geniet ervan als mensen happy zijn met het resultaat dat we behaald hebben.”

Meer over: