Pointer

Pointer onderzoekt hoe het is om te wonen onder aanvliegroute Schiphol

NPO 2 - donderdag 11 april om 20:26

© KRO-NCRV
Bewoners onder de aanvliegroutes van Schiphol ondervinden overlast door lawaai en uitstoot van laagvliegende toestellen. Ze stapten naar de rechter, die besliste dat de staat zijn eigen regels moet gaan handhaven, zo blijkt in deze aflevering van Pointer.

Met een bodemprocedure tegen de Nederlandse staat hoopten ruim vijfduizend omwonenden van Schiphol iets te doen aan de overlast van de luchthaven. De rechter besliste vorige maand in hun voordeel: de staat moet zijn verantwoordelijkheid nemen en gaan handhaven tegen geluidsoverlast.

Schiphol

Pointer onderzoekt hoe het is om te wonen onder de aanvliegroutes van de Schiphol. Winnie de Wit uit Assendelft strijdt al dertig jaar om het aantal vluchten boven haar woning - zevenhonderd per dag - omlaag te krijgen.

Ook bewoners in Utrecht en Gelderland maken zich zorgen. Zij wonen onder een geplande vierde aanvliegroute waarmee het kabinet het vliegverkeer en daarmee de overlast van Schiphol eerlijker wil verdelen. Ze vrezen voor acht laagvliegende vliegtuigen per uur.

Wanneer is Pointer op televisie te zien?

Deze aflevering van Pointer zie je op donderdag 11 april vanaf 20:26 uur bij KRO-NCRV op NPO2.

Meer over