Pointer

Pointer werpt zijn licht op de uitbreidingsplannen van Roompot

NPO 2 - zondag 8 oktober om 22:14

© KRO-NCRV
Vakantieparkuitbater Roompot wil zijn vestiging op Noord-Beveland flink uitbreiden. Een grote groep ongeruste bewoners vindt dat de grenzen van de toeristische groei in Zeeland bereikt zijn en startte een petitie. Het hele verhaal hoor je in Pointer.

Nederlanders gaan graag op vakantie in eigen land. Vooral vakantiehuisjes zijn populair: dezelfde gemakken als thuis, maar met een mooier uitzicht of met het strand op loopafstand. De Zeeuwse campinghouder Roompot is sinds de jaren 60 uitgegroeid tot een vakantieparkenketen met vestigingen in vijf landen.

Pointer

Het bedrijf heeft grote plannen aan de Zeeuwse kust, maar de lokale bevolking is daar niet blij mee; zeker sinds NRC onthulde dat er warme banden zijn tussen Roompot en het bestuur op Noord-Beveland. Pointer onderzoekt het protest tegen de uitbreidingsplannen. Veel Zeeuwen vrezen dat de ongebreidelde bouw van vakantiehuisjes ten koste gaat van de rust en ruimte die Zeeland zo aantrekkelijk maken. Een petitie tegen de plannen werd 3800 keer ondertekend.

Deze aflevering van Pointer is op zondag 8 oktober 2023 om 22:10 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2.

Meer over