Police Academy 5: Assignment: Miami Beach

Politiekneuzen in Miami

SBS 9 - zaterdag 7 augustus om 22:35

© Turner
Alweer de vijfde Police Academy-film. Deze keer gaan de slechtste politieagenten van Amerika naar Miami.

In de zonovergoten feeststad vindt een politieconventie plaats, typisch iets waar de agenten van commandant Lassard heen moeten.

Police Academy 5: Assignment: Miami Beach

Zeker omdat de conventie een uitgelezen gelegenheid om Lassard, die binnenkort met pensioen gaat, eens uitgebreid in het zonnetje te zetten. Maar niet iedereen heeft zulke nobele plannen.

De gemene inspecteur Harris (G.W. Bailey) aast al een tijd op promotie. De conventie is voor hem een mooie plek om dat te regelen.

Ondertussen zorgen Lassard (George Gaynes) en zijn agenten zelf ook al voor de nodige chaos. De commandant neemt op het vliegveld per ongeluk de verkeerde koffer mee; eentje boordevol diamanten.

De eigenaar van die edelstenen wil zijn waar maar wat graag terug. Dat zorgt in Police Academy 5: Assignment: Miami Beach voor vanouds kolderieke situaties.

Steve Guttenberg

In de eerste vier Police Academy-films speelde Steve Guttenberg een van de hoofdrollen. Hij bedankte voor Police Academy 5: Assignment: Miami Beach.

Ook vertelde hij de makers dat hij eventuele verdere vervolgen ook zou afwijzen. Hij hield woord.

Jaren later kreeg te acteur daar toch spijt van. In een interview vertelde Guttenberg dat hij achteraf toch graag een rol in de vijfde, zesde en zevende film had gehad.

 

Meer over