Stargate - Poort naar een andere wereld

In 1928 wordt een mysterieuze stalen constructie ontdekt in de Egyptische woestijn. Archeologen staan voor een raadsel.

Daniel Jackson (James Spader), een bijzonder taalkundige, wordt gevraagd de oude hiërogliefen op het bouwwerk te ontcijferen. Hij komt tot de ontdekking dat het apparaat van een geavanceerde beschaving is en tevens een portaal die je kan teletransporteren naar een andere planeet.

Stargate

Jackson wordt gevraagd samen met een militair team, onder leiding van Jonathan 'Jack' O'Neil (Kurt Russel), deze nieuwe wereld te verkennen. 

Ze vinden een land dat herinnert aan Egypte waar de mensen leven als slaaf in een een primitieve cultuur en Ra, de God van de zon, wordt aanbidt. Maar al snel ontdekken ze in Stargate het gevaarlijke geheim van deze mysterieuze 'sterrenpoort'.

Buitenaardse wezens

Er bestaat al heel lang een theorie dat de piramiden gebouwd zijn door een beschaving die niet van deze planeet is. Zo wordt er ook wel eens gedacht over de beelden die op Paaseiland staan. Het idee dat buitenaardsen oude beschavingen bezochten bestaat al decennia lang. Hoe waren ze anders in staat zoiets ingewikkelds te kunnen bouwen? Deze gedachten waren een grote inspiratiebron bij het maken van Stargate.   

Meer over:

Reageren