Practical Magic

Toveren met Nicole Kidman en Sandra Bullock

NET 5 - maandag 16 november om 23:35

© https://medien.sky.de/
Twee heksen ontdekken dat er een vloek op hen rust. Iedere man die verliefd op hen wordt, zal sterven.

Zussen Sally en Gillian Owens zijn nog maar kleine meisjes als hun ouders plotseling overlijden. Gelukkig staan ze er niet alleen voor: tantes Frances (Stockard Channing) en Jet (Dianne Wiest) vangen de zusjes op.

Practical Magic

Frances en Jet voeden de meiden niet alleen op, ze brengen ze ook de nodige toverij bij. Sally en Gillian zijn namelijk de jongste telgen uit een eeuwenoud heksengeslacht.

Nu ze volwassen zijn, wonen de Owens-zusjes nog steeds samen. Ze hebben een goede band.

Toch zijn er ook verschillen. De uitbundige Gillian (Nicole Kidman) is van plan om uit te vliegen, om de wereld te gaan ontdekken.

De ingetogen Sally (Sandra Bullock) heeft de hekserij zo goed als helemaal afgezworen. Ze mag van zichzelf alleen nog maar toveren voor puur praktische dingetjes als schoonmaken.

In Practical Magic ontdekken de zussen dat hun tantes al die tijd iets belangrijks hebben verzwegen. Er rust een vloek op de Owens-vrouwen.

Iedere man die verliefd wordt op een Owens is gedoemd snel te sterven. Daar komen ze achter nu ze net allebei een leuk exemplaar op het oog hebben.

Sandra Bullock

In Practical Magic zit een scène waarin Sally, Gillian en hun tantes dronken worden. In kennelijke staat beginnen ze elkaar op creatieve manieren te beledigen.

Volgens Sandra Bullock waren de vier dames in die scène echt dronken. Tijdens de opnames dronken de actrices – heel slechte – tequila die Nicole Kidman had meegenomen.

Meer over