Pretty & single

Geen lippenstift en eyeliner

NPO 3 - dinsdag 29 september om 21:15

© KRO-NCRV
Daten zonder make-up, het zou niet eens bij Michelle (29) opkomen. Ze is altijd opgemaakt en staat zelfs bekend als ‘het meisje met de rode lippenstift en blauwe eyeliner’. Toch gaat ze nu onopgemaakt drie mannen ontmoeten.
‘Het meisje met de rode lippenstift en blauwe eyeliner’, zo staat Michelle bij haar vrienden en collega’s bekend. De 29-jarige deelneemster aan Pretty & single woont met haar moeder in Haarlem en werkt in een winkel. Wat Michelle ook doet: ze is altijd helemaal opgemaakt. Op sociale media geeft ze zichzelf nog een extra laagje door haar foto’s van een filter te voorzien. Het is geen verrassing dat lippenstift en eyeliner normaal gesproken niet ontbreken als Michelle een date heeft. Zonder make-up een nieuwe man ontmoeten is dan ook echt een uitdaging voor de Haarlemse. Ze denkt namelijk dat mannen haar niet leuk vinden als ze niet is opgemaakt. Voordat Michelle de proef op de som neemt en naar haar dates gaat, deelt ze eerst haar verhaal met Tatum Dagelet.

Boodschappen zonder mascara

Die gesprekken zijn belangrijk volgens de presentator. “Het is een experiment dat human interest combineert met een datingshow en transformaties”, zegt ze tegen Nu.nl. “Voor mezelf leek het me ook gewoon heel leuk om met zo'n groep vrouwen te werken.” De deelnemers zijn zonder make-up gaan daten. Enkelen van hen zijn zich daardoor anders of minder gaan opmaken. Dat heeft Tatum zelf ook aan het denken gezet. “Misschien moet ik ook gewoon eens zonder mascara boodschappen doen. Waar ben ik bang voor? Dat mensen me dan minder mooi vinden? Waarom zou ik die onzekerheden eigenlijk moeten verbergen?”

Meer over