Pretty Woman

Richard Gere en Julia Roberts laten ons allemaal wegzwijmelen bij Pretty Woman

RTL 8 - maandag 20 mei om 20:28

© Buena Vista
Wie het over iconische filmkoppels uit de jaren 90 heeft, kan niet om Richard Gere en Julia Roberts heen. Ze zijn in het echt nooit een stel geweest, maar als je naar Pretty Woman kijkt, zou je bijna zeggen van wel.

De Pretty Woman uit de titel is Julia Roberts. Ze speelt sekswerker Vivian Ward. Op een goede dag komt ze op straat de verdwaalde zakenman Edward Lewis (Gere) tegen. Voor twintig dollar wijst ze hem de weg naar zijn hotel.

Pretty Woman

Edward is een week op zakenreis in Los Angeles en heeft geen zin om de hele week alleen te zijn. Omdat hij de mooie, behulpzame Vivian wel ziet zitten, biedt hij haar een flink bedrag om hem een week lang gezelschap te houden. Dat klinkt als makkelijk geld verdienen en Vivian vindt Edward ook wel knap, dus zegt ze ja. Het wordt de week van haar leven: Edward koopt prachtige nieuwe kleren voor Vivian, neemt haar mee naar chique diners en dure hotels.

Pretty Woman is en blijft een romcom, dus is het wachten op de onvermijdelijke vonk. Die komt er ook: Vivian en Edward worden verliefd. Maar is Edward wel het type man dat zich wil binden?

Julia Roberts

Pretty Woman was al meteen een grote hit. In 1990 deden alleen Home Alone en Ghost het beter aan de bioscoopkassa. Nog steeds is het een van de succesvolste romcoms ooit.

De destijds nog redelijk onbekende Julia Roberts werd dankzij haar hoofdrol (die haar een Oscarnominatie opleverde) in een klap een wereldster. Pretty Woman deed ook wonderen voor de ingedutte carrière van Richard Gere.

Niet slecht voor een film die oorspronkelijk bedoeld was als serieus drama over een sekswerker in metropool Los Angeles. Toen de opnames al begonnen waren besloot de producent dat het roer om moest: Pretty Woman moest een romantische komedie worden. De rest is geschiedenis.

Meer over