Priest

Priesters nemen het op tegen vampieren in Priest

RTL 7 - woensdag 22 mei om 22:55

© Screen Gems
Het nichtje van een priester en vampiervechter is in Priest gekidnapt. Samen met een schietgrage sheriff en een priesteres met onmenselijke krachten gaat hij op jacht om de groep moordzuchtige vampieren tegen te gaan.

In een eeuwenlange oorlog tegen vampieren wees de Kerk krijgspriesters aan om de monsters te verslaan. De overlevende priesters ziin daarna in reservaten gestopt. De krijgerpriesters zijn verstoten door de kerk, bang voor de kracht van hun vechtvaardigheid.

Priest

Wanneer twee onschuldige mensen worden afgeslacht door vampiers en hun nichtje Lucy wordt ontvoerd, gaat de lokale sheriff Hicks (Cam Gigandet) op zoek naar Lucy's oom, de priester (Paul Bettany). De priester vraagt ??toestemming aan monseigneur Orelas om zijn nichtje te gaan zoeken, maar dat wordt hem geweigerd.

De priester verbreekt zijn geloften en reist met Hicks mee om de vampiers op te sporen en Lucy te redden voordat ze haar in een vampier veranderen. Daarbij krijgen ze ook nog de hulp van een vrouwelijke priesteres (Maggie Q) met bovenmenselijke krachten. 

Jedi knights

Regisseur Scott Stewart heeft zo zijn eigen ideeën over de priesters in zijn film Priest: “De priesters in dit verhaal zijn als Jedi knights. Ze hebben bovennatuurlijk krachten om tegen vampieren te strijden en ze hebben de mensheid gered.

De film speelt zich een generatie later af en de maatschappij is de oorlog allang weer vergeten. De priesters zijn een soort van Vietnamveteranen, ze zijn aan de kant gezet door de maatschappij en zijn nu gekrenkt en gevreesd.”

Meer over