Prince Philip: The royal family remembers

Royals vertellen over prins Philip

NPO 2 - zaterdag 18 december om 19:25

Leden van de Engelse koninklijke familie halen in deze bijzondere special herinneringen op aan de Britse prins Philip, die op 9 april van dit jaar overleed. Onder anderen prins Charles en prins William hebben mooie anekdotes over de markante man.

Op 9 april van dit jaar overleed prins Philip, de man van koningin Elizabeth. Leden van de Britse koninklijke familie waren al begonnen aan een film ter ere van zijn honderdste verjaardag op 10 juni. Van die viering kwam het niet, maar de film werd voltooid.

Prins William

Tientallen familieleden halen herinneringen op aan de markante man die zichzelf decennialang wegcijferde voor zijn vrouw. Achter de schermen gaf hij legendarische barbecues en liet hij zijn aparte gevoel voor humor de vrije loop. Prins William herinnert zich de geintjes die zijn opa uithaalde, waaronder zijn ‘mosterdtruc’. Charles vertelt over het laatste gesprek dat hij met zijn vader had, over zijn verjaardag. “Hij zei: ‘Ik moet eerst nog maar in leven zien te blijven!’ Ik wist dat hij dat zou zeggen.”

Meer over