Private practice: 'Vroeger vond ik acteurs irritant'

Het tweede seizoen van Private practice zit er na vanavond helaas alweer op. Maar we gaan eruit met een knal! Wij spraken acteur Tim Daly (accupuncturist Pete in de serie) over Violet, Addison, acteren en beroemd zijn.

Violet
"Ik had Pete en Violet nooit als stelletje verwacht. Het kwam nooit in zijn hoofd op dat je een geliefde kon hebben die ook je vriend is. Maar als zij ooit bij elkaar komen, hebben ze echt de potentie om een mooie, diepe relatie te hebben. Of dat ook gebeurt: je weet het nooit bij Private practice."

Addison
"Ik vind het, eerlijk gezegd, nogal onrealistisch dat Addison en Pete nĂ­et samen zijn. Ze hebben dezelfde leeftijd, een geweldige chemie, zijn niet gebonden: wat is het probleem? Er is niets dat ze uit elkaar drijft, behalve het feit dat tv-romances altijd over een langere periode worden uitgesmeerd. Uiteindelijk is het onvermijdelijk dat Addison en Pete samen komen. Misschien in het derde seizoen."

Acteren
"Ik ben opgegroeid in een familie van acteurs (zijn zus is Tyne Daly, uit Cagney & Lacey en Judging Amy, red.). Nu weet ik dat acteren een besmettelijke ziekte is - mijn zoon acteert bijvoorbeeld ook - maar vroeger vond ik acteurs maar irritant."

"Heel veel bekende namen kwamen bij ons over de vloer. Ze praatten, dronken en rookten in ons huis, terwijl ik gewoon aan het avondeten wilde. Pas later ontdekte ik dat acteren een zegen is. Het is een gezonde manier om te ontsnappen aan de pijn, de eenzaamheid en alle andere nare dingen die horen bij het mens-zijn. Het is geweldig om in iemand anders huid te kruipen."

Reageren