Proefkonijnen

Jurre Geluk en Sahil Amar Aïssa blazen Proefkonijnen nieuw leven in

NPO 3 - zaterdag 13 januari om 19:21

© BNNVARA
De fans van Proefkonijnen kunnen vanaf deze zaterdag weer op het puntje van hun stoel gaan zitten. BNNVARA gunt dit programma namelijk alsnog een nieuw seizoen.

Al is de opzet wel wat anders: het is nu echt gericht op kinderen.

Proefkonijnen

Dit wetenschappelijke programma heeft een behoorlijk rijke tv-geschiedenis. In 2011 werd het een hit dankzij presentatoren Valerio Zeno en Dennis Storm. In 2016 en 2017 namen Geraldine Kemper en Jan Versteegh het stokje over, maar hun aanwezigheid duurde niet lang. In 2020 werden Jurre Geluk en Kaj van der Ree aangewezen als presentatoren.

Het kan echter goed zijn dat je dat laatste hebt gemist. Vlak na het uitzenden van de eerste aflevering kwam er namelijk alweer een einde aan. "Naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel overschrijdend gedrag van Kaj van der Ree hebben we, samen met de NPO, besloten de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen en zijn radioshow op 3FM niet uit te zenden", aldus een woordvoerder van BNNVARA destijds in een persverklaring.

Jurre Geluk en Sahil Amar Aïssa

Toch zit er volgens BNNVARA nog genoeg toekomst in het programma. De omroep heeft wel besloten er een kindvriendelijke versie van te maken, waarin presentatoren Jurre Geluk en Sahil Amar Aïssa wekelijks de deuren openen van het geheime portaal naar de 'STU', oftewel het Super Test Universum. Hier stellen ze hun lichaam en geest ter beschikking aan de wetenschap en beantwoorden ze vragen van de veelal jonge kijkers.

Wanneer is Proefkonijnen weer op televisie te zien?

Proefkonijnen is vanaf 13 januari elke zaterdag om 19.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO Zapp.

Meer over