Project Rembrandt

Wie wint dit seizoen van Project Rembrandt?

NPO 1 - zondag 13 maart om 21:33

© NTR
De finaleopdracht van dit seizoen Project Rembrandt is even slikken voor de kandidaten: ze krijgen 24 uur de tijd om een meesterwerk na te schilderen. Hierna presenteren ze een eigen pronkstuk aan de vakjury. Die bepaalt wie de winnaar van 2022 wordt.

De finaleopdracht van Project Rembrandt is even slikken voor de vier kandidaten. Ze krijgen 24 uur de tijd om een meesterwerk na te schilderen, iets waar het team van Het Geheim van de Meester normaal weken of zelfs maanden over doet. Welk schilderij de finalisten nabootsen en op welke bijzondere locatie ze dit doen, blijft tot de uitzending geheim.

Project Rembrandt

Verder schilderen ze een eigen werk, dat ze in het Rijksmuseum aan de vakjury presenteren. Die hanteert één criterium: de finalisten moeten alles wat ze de afgelopen weken hebben geleerd verwerken in hun meesterwerk. Wie dit alles volgens juryleden Raquel van Haver en Pieter Roelofs het beste doet, is de beste amateurkunstschilder van Nederland en mag zijn of haar finalepronkstuk exposeren in het Rijksmuseum.

Meer over