Prometheus

Noomi Rapace zoekt de oorsprong van de mens

RTL 7 - zondag 6 juni om 20:00

© https://foxfilm.medianetworx.de/terms-of-use-printversion.aspx
Het ruimteschip Prometheus is met een groep wetenschappers aan boord op weg naar een maan van planeet LV-223. Ze gaan daar op zoek naar de oorsprong van de mensheid.

Het is inmiddels ruim dertig jaar geleden dat regisseur Ridley Scott doorbrak met de scifi-thriller Alien. In Prometheus keert Scott terug naar 'zijn' Alien-universum.

Prometheus

Een groep wetenschappers is aan boord van ruimteschip Prometheus op weg naar een maan van de verre planeet LV-223. Waarom? Omdat ze aanwijzingen hebben dat de oorsprong van de mens wel eens op die maan zou kunnen liggen.

Dat is de moeite waard om te onderzoeken. Voor natuurkundigen en biologen, maar ook voor archeologen als Elizabeth (Noomi Rapace) en Charlie (Logan Marshall-Green). Op de maan treffen de wetenschappers aanwijzingen die hun theorieën lijken te bevestigen.

Je zou denken dat dat reden is voor een feestje, maar niet iedereen is blij met de ontdekkingen die Elizabeth, Charlie en hun team doen. Al is het maar omdat er nogal wat tegenover staat.

Ridley Scott

Prometheus is een prequel op de Alien-films. Wat je in deze film ziet, speelt zich dus voor de eerste Alien af. Dat betekent ook dat de monsters uit die films – de xenomorphs – geen rol spelen in Prometheus.

Er zit nog wel een behoorlijk gat tussen Prometheus en Alien. Dat gat is Ridley Scott aan het opvullen. In 2017 verscheen Alien: Covenant. Een vervolg op die film, de laatste stap tussen Prometheus en Alien, hangt nog in de lucht.

Meer over