Promising Young Woman

Carey Mulligan geeft foute mannen de schrik van hun leven in Promising Young Woman

CANV - vrijdag 2 juni om 21:29

© https://www.upimedia.com/
Cassie leidt in Promising Young Woman een dubbelleven: overdag lijkt ze een hele normale barista, ‘s nachts leert ze gluiperds een lesje.

Cassie (Carey Mulligan) had een veelbelovende toekomst voor zich als student geneeskunde, totdat een naar incident haar leven compleet veranderde.

Promising Young Woman

Sindsdien woont ze weer bij haar ouders en werkt ze als barista. ’s Nachts ziet haar leven er heel anders uit in Promising Young Woman. Ze gaat naar nachtclubs en doet daar alsof ze stomdronken is.

De mannen die haar daar oppikken en misbruik van haar beschonken staat willen maken, krijgen een onaangename verrassing.

Als Cassie op haar werk een oud klasgenoot van de studie geneeskunde, Ryan (Bo Burnham), tegenkomt bouwen ze langzaam een band op. Ze ziet ook kansen om een paar dingen uit haar verleden recht te zetten.  

Carey Mulligan

Carey Mulligan zag er tegenop dat ze in Promising Young Woman moest acteren dat ze dronken was. Regisseur Emerald Fennell wist haar gerust te stellen.

Hoe ze dat deed? Simpel: ze vertelde haar hoofdrolspeelster dat ze niet hoefde te spelen dat ze dronken was, maar dat ze iemand speelde die deed álsof ze dronken was.

Als het niet helemaal geloofwaardig over zou komen, was dat dus geen probleem. Dat hielp, Mulligan was meteen een stuk ontspannener.

Meer over