Prooi

Dick Maas' Prooi scoort met beestachtig verhaal

Veronica - zaterdag 6 november om 00:25

Even buiten Amsterdam komt een boerengezin op gruwelijke wijze om het leven. Althans, in de film Prooi. De politie staat voor een raadsel. Veearts Lizzy denkt te weten wie er achter de verminkingen zit: een ontsnapte leeuw.

In een grote stad loert overal gevaar. Er is het continu razende verkeer, er zijn criminelen. In Prooi krijgt Amsterdam te maken met een heel bijzondere dreiging: een loslopende leeuw.

Dick Maas

Dick Maas heeft de personages in zijn films tegen bijzondere vijanden laten strijden. Van een doorgedraaide lift tot een diepzeeduikende seriemoordenaar en een zombie-sinterklaas.

Prooi is de nieuwste film in dat rijtje. ’s Lands grootste pulpregisseur stuurt deze keer weer een bijzondere vijand op Amsterdam af: een leeuw.

De problemen beginnen even buiten de hoofdstad. In hun eigen weilanden komen de leden van een boerengezin op gruwelijke wijze aan hun einde.

De politie staat voor een raadsel. Wie of wat is in staat om mensen zó toe te takelen?

Prooi

Was het misschien een beest? De politie vraagt Lizzy (Sophie van Winden), die als dierenarts in Artis werkt, de zaak te onderzoeken.

Ze heeft aan één blik op de sporen genoeg: dit is het werk van een agressieve leeuw. Die conclusie levert haar het nodige hoongelach op.

Pas als er in en rond Amsterdam meer doden vallen, beginnen mensen door te krijgen dat Lizzy gelijk heeft.

Lukt het om de leeuw te stoppen voor het beest nog meer slachtoffers maakt? Je ziet het in Prooi.

China

In de Nederlandse bioscopen deed Prooi het niet al te best. Na twee weken was de film al uit de zalen verdwenen.

Dan deed de film het in China een stuk beter. In maart 2019 scoorde de film daar ruim een miljoen bezoekers.

Meer over