Puss in Boots

De Gelaarsde kat steelt gouden eieren in animatiefilm Puss in Boots

Com. Centr. - zaterdag 24 februari om 20:30

© DreamWorks Animation
Puss in Boots, de gelaarsde kat, probeert de gans met de gouden eieren te bestelen samen met zijn oude vriend Humpty Dumpty. Met de eieren hoopt Puss op verzoening met zijn oud-dorpsgenoten.

Puss in Boots vertelt het verhaal van de gelaarsde kat Puss vóór zijn Shrek-avontuur. Puss is de meest gezochte bandiet nadat hij onterecht is beschuldigd van een misdrijf. Humpty Dumpty, het pratende ei, is de schuldige. Hij pleegde de misdaad en liet de kat ervoor opdraaien.

Puss in Boots

Jaren later ontmoeten Humpty en Puss elkaar weer. Ondanks het verraad gaat de gelaarsde kat toch samen werken met zijn vroegere vriend. Ze besluiten de eieren van de gans te pikken.

Met het goud op zak hoopt de gelaarsde kat terug te kunnen keren naar zijn dorp en zijn naam te zuiveren. Maar is Humpty Dumpty zijn oude streken verleerd of draait hij hem weer een loer?

Grote Hollywoodsterren

De makers van Puss in Boots is het gelukt een hele lijst aan A-sterren te strikken om de stemmen in te spreken. Antonio Banderas gaf zijn stem aan Puss. Verder zijn Salma Hayek, Zach Galifianakis en Billy Bob Thornton te horen.

Kattenfilmpjes

De animatoren hoefden niet hun eigen katten mee naar de studio te nemen om ze goed te kunnen bestuderen. In plaats daarvan keken ze heel veel kattenfilmpjes op Youtube.

Meer over