Putin and the West: At war

Tim Stirzaker onderzoekt de relatie tussen Rusland en het westen in tweedelige documentaireserie

NPO 2 - maandag 25 maart om 22:17

© https://www.alamy.com
De invasie van Oekraïne verhoogde druk op de verhouding tussen Rusland en het Westen. Prominenten als Volodymyr Zelensky en Boris Johnson blikken in Putin and the West: At War terug op de ontwikkelingen na februari 2022. Eerste van twee delen.

In de documentaireserie Putin and the West: At War onderzocht Tim Stirzaker via interviews met internationale kopstukken de relatie tussen de Russische president Vladimir Poetin en de westerse landen die zoeken naar de juiste omgangsvorm met de autoritaire leider. Sinds de Russische bezetting van de Krim in 2014 zijn de retoriek en acties van Poetin alleen maar verontrustender geworden, met de invasie van Oekraïne als dieptepunt.

Putin and the West: At War

Twee jaar na het begin van de oorlog geeft Stirzaker zijn documentaire een update met twee nieuwe hoofdstukken. In het eerste deel van Putin and the West: At War vertelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky hoe hij enkele uren na de Russische inval al belde met westerse leiders als Joe Biden en Boris Johnson om hun steun te vragen.

Meer over