Naar het circuit

Racen met Johnny in Willeke's laatste etmaal

Willeke Alberti hoort van Bert van Leeuwen dat haar denkbeeldige laatste 24 uur zijn aangebroken. Willeke beleeft een prachtige dag met haar kinderen en kleinkinderen. Zo belandt ze met zoon Johnny op het racecircuit.

Het zal je maar gebeuren: Bert van Leeuwen staat voor de deur om te vertellen dat het einde in zicht is. Het overkomt Willeke Alberti, die wél weet dat ze een dag moest vrijhouden, maar niet wat daar precies de reden van is. Van Bert hoort ze dat De laatste 24 uur zijn ingegaan. Natuurlijk schrikt de zangeres even van dat nieuws, maar de schrik verdwijnt als Bert vertelt dat het prachtige uren worden.

Johnny de Mol 

Een van de verrassingen vindt plaats op het racecircuit in Zandvoort, waar ze met haar zoon Johnny de Mol terechtkomt. Hier staat een Lamborghini voor haar klaar. Na afloop van de rit laat Willeke lachend aan Bert weten dat ze het doodeng vond. Natuurlijk ziet Willeke in deze denkbeeldige laatste uren ook haar andere kinderen en kleinkinderen.

75 jaar

Natuurlijk wil Bert na alle verrassingen van Willeke weten hoe ze op de bijzondere dag terugkijkt. “Wat ik deze 24 uur heb meegemaakt, is bijna een heel leven”, reageert de zangeres. “Een heel leven wat we allemaal samen gedaan hebben, ja mooier kan niet!” De zangeres viert deze maand haar 75e verjaardag. Om dat te vieren geeft ze eind februari twee - inmiddels uitverkochte - concerten in het Amsterdamse Concertgebouw. Ook komt het verzamelalbum Het allerbeste van Willeke Alberti uit. Willeke zingt al vanaf dat ze dertien jaar is, in eerste instantie samen met haar vader Willy Alberti.

Meer over:

Reageren