Rail away

Rail Away reist door de natuur en drukke steden van Taiwan

NPO 2 - vrijdag 24 juni om 20:08

Een reiziger die Taiwan met de trein doorkruist, komt zowel langs drukke steden als prachtige natuurgebieden. Het beginpunt van de reis die je ziet in deze herhaling van Rail Away is de hoofdstad Taipei. Vanaf daar rijdt de trein oostwaarts richting de kust.

Reizigers die Taiwan met de trein doorkruisen, komen zowel langs drukke steden als prachtige natuurgebieden. Het beginpunt van de Rail Away-reis (die al eens op tv is geweest) is de hoofdstad Taipei. Vanaf daar rijdt de trein oostwaarts. Eenmaal aangekomen bij de kust lijkt het bijna of de trein door de oceaan rijdt, zo dicht liggen de rails naast de zee. 

Rail Away in Taiwan

Het eerste deel van deze reis eindigt tussen de rijstvelden in de stad Yilan. De Pinxi-lijn is het toneel van het tweede deel van de reis. Onderweg passeert de trein plaatselijke bewoners die bezig zijn met een Taiwanese traditie. Eeuwen geleden werd dit traject gebruikt om steenkool uit de bergen naar de kust te brengen. Tegenwoordig zijn alle mijnen dicht en is de lijn vooral populair onder toeristen, vanwege de mooie ligging.

Meer over