Rail away

Spectaculaire Noorse uitzichten in Rail Away

NPO 2 - vrijdag 4 augustus om 19:51

© EO
Treinreizen in Noorwegen biedt volop spectaculaire uitzichten, blijkt in Rail Away. Zo voert het Flåmsbana-traject, een van de mooiste én steilste ter wereld, langs watervallen, fjorden en valleien. En een rit langs het Noorse plaatsje Finse.

National Geographic en Lonely Planet zijn het erover eens: de Flåmsbana-treinreis in Noorwegen is een van de mooiste ter wereld. Dat is onder meer te danken aan het uitzicht, dat afwisselend bergen, watervallen, fjorden en valleien laat zien. Daarnaast is het Flåmtraject een van 's werelds steilste spoorlijnen.

Rail Away

Rail Away stapt op station Myrdal op de trein. Deze rit is voor het programma onderdeel van een langere reis die van het oosten van Noorwegen naar het westen voert. Oslo is het echte startpunt van deze aflevering, die in de zomer is opgenomen. De rit voert onder andere door onherbergzaam gebied naar het plaatsje Finse, waar het hoogste spoorwegstation van Noord-Europa ligt. Het indrukwekkende landschap was ook te zien in een van de Star Wars-films. (HH)

Meer over