Rambo IV

Sylvester Stallone bewijst zich nog een keer in Rambo IV

RTL 7 - zaterdag 1 april om 20:00

© Lionsgate
In Rambo IV neemt Vietnamveteraan John Rambo (Sylvester Stallone) het op tegen een sadistische majoor die een groep vrijwilligers ontvoert.

In zijn vierde avontuur heeft Vietnamveteraan John Rambo (Sylvester Stallone) de oorlog inmiddels achter zich gelaten. Hij leidt tegenwoordig een simpel leven in Thailand. 

Rambo IV 

In Rambo IV vraagt een groep christelijke zendelingen hem om hulp. Ze willen naar Myanmar (Birma) om de plaatselijke bevolking te helpen, maar de reis ernaartoe is gevaarlijk. Na lang twijfelen besluit Rambo hen op hun tocht te vergezellen.

Onderweg nemen Birmese militairen de zendelingen in gijzeling. De soldaten zijn bloeddorstig en de gijzelaars moeten dus vrezen voor hun leven.

Rambo kan niet toekijken hoe onschuldige mensen slachtoffer worden van het leger. Hij grijpt – denkt hij – voor de laatste keer naar zijn wapens.

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone heeft in de eerste drie Rambo-films al behoorlijk wat wapentuig in handen gehad. Toch hebben de filmmakers een wapen gevonden dat Rambo nog niet eerder had gebruikt: een pistool.  

Dat is niet de opvallendste primeur in Rambo IV. Die zit hem namelijk in de kleding.

Dit is de eerste Rambo-film waarin Stallone niet in blote bast te bewonderen is. Is dat omdat hij een dagje ouder wordt en zijn sixpack begint uit te zakken?

Nee dus. Sly heeft in de loop der jaren nogal wat tattoos op zijn gespierde torso laten zetten. Dat vond Stallone (die de film ook regisseerde) niet bij Rambo passen, dus hield hij zijn T-shirt aan.

Na vier films was de rek er bij Stallone nog steeds niet uit: in september 2019 ging Rambo: Last Blood in première.

Meer over