Rampvlucht

Dramaserie Rampvlucht van start op NPO1

NPO 1 - donderdag 29 september om 21:34

© KRO-NCRV
Op 4 oktober 1992 is Nederland geschokt wanneer er een vrachtvliegtuig neerstort op de Bijlmermeer. De nieuwe dramaserie Rampvlucht volgt twee journalisten die op zoek gaan naar een antwoord op de vele vragen rond de ramp.

Als op 4 oktober 1992 een vrachtvliegtuig neerstort op twee flatgebouwen in de Bijlmermeer is Nederland opeens wereldnieuws. Overheid en instanties zijn uiterst terughoudend met informatie over slachtoffers en de toedracht van de crash, tot frustratie van de media.

Rampvlucht

De dramaserie Rampvlucht volgt de inspanningen van Trouw-journalist Vincent Dekker (Thomas Höppener) en zijn Volkskrant-collega Pierre Heijboer (Yorick van Wageningen), die samen op zoek gaan naar antwoorden. Ze slaan de handen ineen met de jonge dierenarts Asha Willems (Joy Delima), die er net als zij van overtuigd is dat de overheid informatie onder de pet houdt. Op zoek naar bevestiging van hun waarheid belanden ze in een strijd met de overheid, de luchtvaartwereld en de geheime diensten.

Bijlmerramp

Voor Rampvlucht dramatiseerde bedenker en scenarist Michael Leendertse de gebeurtenissen rond de schokkende vliegramp en de storm aan complottheorieën die vervolgens losbarstte. De slotaflevering van de serie is te zien op 4 oktober, precies dertig jaar nadat de ramp plaatsvond.

Roombeek

Leendertse, bekend van onder meer Vliegende Hollanders en de Netflix-serie Ares, is inmiddels druk bezig met een volgend drama dat Nederland schokte: de vuurwerkramp in Enschede. Voor Roombeek laat hij zich inspireren door alle verhalen die sinds die ramp in de pers zijn verschenen. De serie komt volgend jaar op Viaplay.

Meer over