Rango

Johnny Depp als dappere kameleon

Com. Centr. - zaterdag 29 mei om 20:30

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
De brave huiskameleon Rango komt per toeval terecht in een woestijnstadje dat op het punt van uitdroging staat. Hij doet zich voor als een stoere pistoolheld en werpt zich op als redder in nood. 

Na het succes van de Pirates of the Carribean-films werkten Johnny Depp en regisseur Gore Verbinski samen aan een ander project: de animatiefilm Rango.

Rango

Titelpersonage Rango is een nietsvermoedende kameleon die door een bizar toeval in het woestijnstadje Dirt terechtkomt. Daar groeit hij door een misverstand uit tot een lokale held, hij schopt het zelfs tot sheriff.

Rango laat zich die roem maar wat graag aanleunen, tot hij ontdekt dat daar ook verantwoordelijkheden bij horen. Zo verwachten de bewoners van Dirt dat Rango het stadje, dat op uitdrogen staat, wel even voor de ondergang zal behoeden.

Rango is een even mooi gemaakte als grappige animatiefilm vol verwijzingen naar klassieke westerns waarin de makers bovendien laten zien over de nodige zelfspot te beschikken.

Johnny Depp

Johnny Depp spreekt de stem van de kameleon Rango in. Naast Depp kun je in de film nog een hoop bekende stemmen horen.

Zo is Isla Fisher Rango's love interest Beans en speelt Abigail Breslin de klein Priscilla. Ned Beatty spreekt de stem van de burgemeester in en Billy Nighy is te horen als schurk Rattlesnake Jake.

Bij de meeste animatiefilms spreken de stemacteurs hun rollen apart van elkaar in. De makers van Rango deden het anders.

Ze zetten de hele cast bij elkaar in een studio. Die konden daardoor op elkaar reageren. Ook was er voor de acteurs hierdoor meer ruimte om te improviseren.

Het resultaat mag er wezen. Wat heet: Rango won de Oscar voor beste animatiefilm.

Meer over