Rauw Curaçao

Donkere wolken boven Curaçao

NPO 2 - zondag 7 november om 20:20

© BNNVARA

Drie maanden lockdown stortten Curaçao in een crisis. Geen toerist te zien, de halve bevolking werkloos. Wensly Francisco was een jaar op zijn geboorte-eiland voor de docureeks Rauw Curaçao over de schaduwkant van een zonbestemming.

Het was altijd zomer op Curaçao. Tot vorig jaar, toen het virus kwam en de wolken boven het eiland inktzwart werden. Drie maanden lockdown en geen toerist te zien. Wensly Francisco ging er wel naartoe. Terug naar zijn geboorte-eiland voor de vijfdelige reeks Rauw Curaçao over de schaduwkant van Curaçao.

Curaçao

Waar de helft van de 160.000 inwoners zonder werk zit sinds de pandemie, waar een op de drie geen geld heeft om eten te kopen. De openingsaflevering gaat over de sterke gemeenschapszin. De overheid schiet te kort, dus staan de inwoners zelf op. Wensly ontmoet een honkbalcoach die jongens op het rechte pad probeert te houden. En hij rijdt mee met de voedselbank, die pakketten bij de mensen thuis brengt. Op Curaçao lopen de bewoners liever niet te koop met hun armoede.

Meer over