Reasonable Doubt

Is Samuel L. Jackson wel zuiver op de graat?

RTL 7 - donderdag 28 oktober om 22:39

© https://www.phototele.com
Een openbaar aanklager kan het niet aanzien dat iemand anders de bak indraait voor iets wat hij heeft gedaan. Hij besluit in Reasonable Doubt de man in de rechtszaal te verdedigen.

Op een avond rijdt officier van justitie Mitch Brockden (Dominic Cooper) naar huis. Het is een lange dag geweest een Brockden heeft ook nog gedronken voor hij achter het stuur kroop.

Reasonable Doubt

En dan slaat het noodlot toe. Als Mitch er zijn aandacht even niet bij heeft, rijdt hij iemand aan. In de paniek gaat Mitch ervandoor. Een officier van justitie met een slok op die iemand aanrijdt, die publiciteit kan hij niet gebruiken. De volgende ochtend krijgt Mitch een nieuwe zaak op zijn bureau. Clinton Davis is aangehouden met het lijk van een verkeersslachtoffer in zijn auto. Uit schuldgevoel besluit Brockden in Reasonable Doubt om Clinton zelf te verdedigen. Hij kan het niet verkroppen dat Clinton achter de tralies zou belanden voor het ongeluk dat hij zelf veroorzaakt heeft.

Samuel L. Jackson

Het lukt Brockden om Davis (Samuel L. Jackson) vrij te pleiten. Niet veel later blijkt dat de beste man misschien toch niet helemaal zuiver op de graat is. Sterker nog: hij zou zomaar eens een seriemoordenaar kunnen zijn. En nou lijkt hij het gemunt te hebben op Mitch en zijn gezin.

Hoe dat afloopt? Dat zie je in Reasonable Doubt.

Meer over