Rechtbank opent deuren in Voor de Rechter

Een kijkje in verschillende rechtbanken in ons land, waar rechters oordelen over verkeersovertreders en kleine criminelen. Na elke uitspraak kijken de hoofdrolspelers terug op het proces en geven deskundigen duiding.
Nederlandse rechtbanken zetten hun deuren open in de nieuwe realityserie Voor de rechter. Het programma volgt verkeersovertreders, kleine criminelen en andere burgers tijdens uiteenlopende rechtszaken. De een moet noodgedwongen in het beklaagdenbankje verschijnen, de ander maakt vrijwillig de gang naar de rechter om zijn gelijk te halen. In elke zaak volgt onmiddellijk een uitspraak, waarna de hoofdrolspelers terugblikken op het hele proces. Ook komen er deskundigen aan het woord om sommige rechterlijke beslissingen te verklaren. Waarom kan een rechter bij twee vergelijkbare vergrijpen bijvoorbeeld toch anders oordelen? En wat betekent het om een strafblad te hebben? Zo komt de kijker in elke aflevering meer te weten over de rechtspraak in ons land.

Mishandeling

In de eerste aflevering verschijnt een jongeman voor de rechter vanwege mishandeling en verboden wapenbezit. Hij zegt dat hij de wapens in huis haalt voor de legerkamer van zijn zoontje. Verder beweert hij zijn vrouw te slaan omdat hij wil dat ze gelukkig is. De spanning in de rechtszaal neemt toe als de advocaat van de verdachte zich kort voor de zitting terugtrekt. De man gaat zonder raadsheer verder en weet de rechter daarna zo te irriteren dat ze haar spullen pakt.

Meer over:

Reageren