RED

Pensionado Bruce Willis gaat toch weer aan de slag in RED

Veronica - vrijdag 9 september om 21:28

Bruce Willis is in RED een voormalig CIA-agent. Na een mislukte aanslag op zijn leven slaat hij op de vlucht. Hij besluit samen met zijn ex-collega's de dader op te sporen.

Frank Moses (Bruce Willis) was ooit de beste in zijn vak. De gepensioneerde CIA-agent heeft nu een saai leventje in een nog saaiere buitenwijk. Het enige positieve in zijn bestaan is het contact met Sarah (Mary-Louise Parker), die hem helpt zijn pensioen te regelen. 

RED

Als zijn vroegere baas een aanslag pleegt op zijn leven, slaan Frank en Sarah samen op de vlucht.

Al snel ontdekt Frank dat zijn baas niet alleen hem, maar ook zijn oude team wil ombrengen. Reden hiervoor is dat de oude rotten te veel over het reilen en zeilen van de Amerikaanse geheime dienst weten.

Frank is ergens wel blij met al dat gevaar: zo gebeurt er tenminste weer wat. Hij trommelt zijn oud-collega's op en als RED (Retired, Extremely Dangerous) gaan ze de strijd met hun belagers aan.

Bruce Willis

De actiekomedie RED is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Warren Ellis en Cully Hamner.

Bruce Willis is niet de enige filmster op leeftijd die een rol heeft in deze verfilmingTopacteurs als Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren en Richard Dreyfuss spelen Franks oud-collega's.

Mede dankzij die sterren werd de film een succes: wereldwijd bracht RED zo'n 200 miljoen dollar in het laatje. En de oudjes waren nog niet uitgespeeld: in 2013 verscheen RED 2.

Meer over