Red State

Drie tieners met zonden moeten het ontgelden in Red State

Viaplay TV - dinsdag 30 januari om 22:39

© E One Entertainment
Drie tieners denken in Red State dat het ze is gelukt om online een seksdate met een vrouw te regelen. Alleen dat blijkt een levensgevaarlijk afspraakje met een extremistische predikant te zijn.

Het klinkt als het uitgangspunt voor een coming-of-age sekskomedie zoals American Pie: drie tieners spreken via het internet met een vrouw af om groepseks te hebben.

Red State

Zo’n film zou je ook van regisseur Kevin Smith kunnen verwachten, maar in Red State valt er weinig te lachen. Als Travis (Michael Angarano), Jarod (Kyle Gallner) en Billy-Ray (Nicholas Braun) de vrouw ontmoeten, worden ze gedrogeerd. Als ze weer bijkomen blijken ze gevangen te zijn genomen door de extremistische predikant Abin Cooper (Michael Parks) van de Five Points Trinity kerk.

Cooper heeft extreme ideeën over goed en kwaad en speelt graag voor eigen rechter door middel van sadistische spelletjes. 

Kevin Smith

Een van de inspiratiebronnen voor de kerk in Red State is de extremistische kerk Westboro Baptist Church, die vaak met provocerende spandoeken voor opschudding zorgt.

Leden van de kerk wilde ook de première van Red State verstoren, maar Kevin Smith had een tegenprotest georganiseerd dat zo veel groter was dat het protest van de kerk werd overschaduwd.

Dit was niet de eerste keer dat Smith te maken kreeg met een protest van christelijke groeperingen. Bij een protest tegen zijn film Dogma liep hij zelf voor de grap mee met een van de protesten met een bord met de tekst ‘Dogma is Dogshit’.

Meer over