Redders op zee

Doorgaan na verlies in documentaireserie Redders op Zee

NPO 1 - dinsdag 8 november om 21:20

© EO
De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij rukken in Redders op Zee uit om mensenlevens te redden, maar dat lukt helaas niet in iedere situatie. Zo lukt het Gerwin niet een vrouw die onwel geworden is te reanimeren.

Als de documentaireserie Redders op Zee iets heeft bewezen, is het dat niet ieder verhaal een happy end heeft. Deze week staan de makers stil bij de vraag hoe de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) omgaan met dood en verlies.

Redders op Zee

Ondanks alle training en inzet kan hun levensreddend werk soms verkeerd aflopen. Als reddingswerker is het daarom zaak betrokken te zijn bij hulpbehoevenden zonder er zelf aan onderdoor te gaan. Die les leert redder Gerwin in deze aflevering. Met de cameraploeg in zijn kielzorg reageert hij op een medisch noodgeval op zee. Aan boord van een boot is een oudere vrouw onwel geworden; ze moet gereanimeerd worden. Gerwin doet wat hij kan, maar zijn hulp mag niet meer baten. Hoe gaat hij daarmee om?

Meer over