Reign of Fire

Christian Bale vecht tegen draken in Reign of Fire

Veronica - woensdag 8 juni om 22:15

Als vuurspuwende draken uit de aarde oprijzen is het voortbestaan van de planeet in gevaar. Een jonge Brit en een Amerikaanse drakenjager proberen de monsters te stoppen.

Quinn is nog maar een tiener als hij ziet hoe vuurspuwende draken via een Londense metrotunnel naar het oppervlak van de aarde komen. Zijn moeder komt daarbij om het leven.

Reign of Fire

Twaalf jaar later, het is inmiddels 2020, hebben de monsters het aardoppervlak bijna helemaal in de as gelegd. De inmiddels volwassen Quinn (Christian Bale) is in Reign of Fire de leider van een groep overlevenden die zich schuilhoudt in een Middeleeuws kasteel.

Ze proberen zich de draken zo goed en zo kwaad als het gaat van het lijf te houden, maar dat is nog niet eenvoudig. Maar misschien is de redding nabij.

Op een dag staat de Amerikaanse drakenjager Denton Van Zan (Matthew McConaughey) ineens voor de poorten van het kasteel. Hij en zijn drakenjagersleger helpen Quin en de andere bewoners in hun strijd tegen de vuurspuwende veelvraten.

Matthew McConaughey

Acteur Alexander Siddig, die Ajay speelt, weet niet veel meer van de productie van Reign of Fire. Wat hij nog wel weet gaat over Matthew McConaughey.

In een interview dat Siddig in 2015 gaf aan filmwebsite The AV Club vertelt hij dat de assistent-regisseur op de eerste draaidag de cast toesprak. Hij gaf hen een belangrijk advies:

“Matthew McConaughey komt over ongeveer een kwartier op de set aan. Wat je ook doet, je mag hem geen Matthew of Mr. McConaughey noemen. Spreek hem altijd aan als Van Zan.”

“Zelfs als je hem na een draaidag op straat tegenkomt, zelfs als je hem in Dublin tegen het lijf loopt. Zolang we nog aan het filmen zijn, heet hij Denton Van Zan.”

Meer over