Erica op reis

Erica Terpstra waant zich in Braziliaanse sferen in herhaling Erica op Reis

NPO 1 - vrijdag 15 juli om 19:10

© MAX
Erica Terpstra verdiept zich in deze herhaling van Erica op Reis in het oosten van Brazilië in de Afrikaanse wortels van het land. Ze krijgt onder meer een uitnodiging voor een geheimzinnige ceremonie en bekijkt de administratie van slavenhandelaren.

Een exotische bestemming in Erica op Reis: Erica Terpstra gaat naar de oostkust van Brazilië. Een groot deel van de bevolking heeft er - als nakomelingen van tot slaaf gemaakten - Afrikaanse roots en in miljoenenstad Salvador is dat overal voelbaar. Terpstra bekijkt de administratie van slavenhandelaren, laaft zich aan de lokale specialiteiten en krijgt haar toekomst voorspeld tijdens een geheimzinnige ceremonie.

Erica Terpstra

Terpstra’s enthousiasme voor andere culturen is ook Japan niet ontgaan. Onlangs ontving ze een hoge onderscheiding van dat land. “Die kreeg ik voor mijn inzet om het land positief in de publiciteit te brengen. Dat was natuurlijk al in 1964 tijdens de Olympische Spelen in Tokio, maar ook met Erica op Reis”, vertelde ze in De Telegraaf. (HH)

Meer over