Terug naar Iran in herhaling Reizen Waes

20 oktober 2022 12:45 | kijktips | Door Judith Regeling

© © VRT
Iran is geen voor de hand liggende vakantiebestemming, maar presentator Tom Waes keert er graag nog eens terug. Hij begint in deze aflevering van Reizen Waes zijn reis in hoofdstad Teheran, waar hij onder meer skiet, en eindigt op het eiland Qishm.

“Als u zich aan de islamitische gedragsregels houdt, is het veilig”, krijgt Tom Waes te horen als hij voor Reizen Waes informeert of hij als toerist Iran kan bezoeken. Het land is geen voor de hand liggende vakantiebestemming voor iemand uit Europa, maar toch wil Waes voor de tweede keer naar Iran om met eigen ogen te zien wat er allemaal is veranderd sinds zijn vorige bezoek.

Reizen Waes

De presentator begint met hoofdstad Teheran, waar hij onder meer het mausoleum bezoekt van de in 1989 overleden Ayatollah Khomeini. Hij gaat ook de bergen in de buurt van de stad in om te skiën. Daarna trekt hij dwars door de woestijn om het zuiden van Iran te bereiken. Daar eindigt zijn reis op Qishm, een eiland in de Straat van Hormuz, waar Iran graag toeristen verwelkomt. (HH)

Meer over