Reizen Waes Japan

Tom Waes ziet Nederland in het klein in Reizen Waes Japan

NPO 3 - maandag 24 oktober om 22:16

© VPRO
Tom Waes start in deze aflevering van Reizen Waes Japan zijn rondreis door Japan in de havenstad Nagasaki. Hij bezoekt er Huis ten Bosch, een themapark waarin een Nederlands dorp is nagebouwd. In Okayama kijkt hij zijn ogen uit op het Naked Men Festival.

Tom Waes had al veel gezien van de wereld, maar Japan nog niet. In 2020 kon hij ook dit land van zijn wensenlijst afstrepen tijdens een rondreis in Reizen Waes Japan.

Reizen Waes Japan

De route start in Nagasaki, een havenstad in het zuiden. Daar bewondert hij Huis ten Bosch. Dat is de naam van het themapark waarin een compleet Nederlands dorp is nagebouwd, inclusief allerlei bekende gebouwen. De Japanse bedenker was kennelijk erg onder de indruk van zijn bezoek aan Nederland eind jaren 70.

Tom Waes

Tom is daarna nog niet klaar met bijzondere publiekstrekkers, hij is ook op het Naked Men Festival in Okayama. Een traditioneel volksfeest waar duizenden mannen - slechts gehuld in een lendendoek - samenkomen voor een bezoek aan de tempel. Waes gaat gezellig met hen mee. (HH)

Meer over