Reizen Waes Nederland

Tom Waes trekt met Reizen Waes door Nederland

NPO 3 - maandag 10 oktober om 22:25

© VRT
Tom Waes ziet in deze herhaling van Reizen Waes Nederland hoe mensen yogisch vliegen in Lelystad en woont een repetitie bij van het Urker Mannenkoor. Hij vervolgt zijn reis in Oosterwold, een gebied in Flevoland waar mensen mogen bouwen wat ze willen.

Tom Waes kan het haast niet geloven dat Flevoland ooit de Zuiderzee was. Hij vindt de jongste provincie van Nederland zo fascinerend dat hij er een hele week spendeerde tijdens de opnames van Reizen Waes.

Flevoland

De Vlaming ontmoet in Flevoland een zoon van een van de eerste boeren, raakt ontroerd tijdens een repetitie van het Urker Mannenkoor en ziet in Lelystad hoe mensen yogisch vliegen. Waes, die al veel opmerkelijke dingen heeft gezien tijdens zijn reizen, denkt ook hier het zijne van.

Oosterwold

Zijn laatste stop is Oosterwold, een gebied tussen Almere en Zeewolde waar mensen mogen bouwen wat ze willen. Hier krijgt hij een rondleiding door de wijk van bewoners van het eerste uur. Ze wonen in een zogenaamd 'aardehuis', een woning gebouwd met behulp van afval.

Meer over