Tom op de toeristische tour in Reizen Waes Nederland

4 oktober 2022 22:45 | kijktips | Door Janine van Rooden

© VPRO
Tom Waes maakt in deze herhaling van Reizen Waes Nederland een tochtje langs de toeristische trekpleisters van Noord- en Zuid-Holland. Zo bezoekt hij Volendam en Kinderdijk, verkent hij Amsterdam via de grachten en probeert hij BN'ers te spotten in 't Gooi.

Het is een fout die veel buitenlanders maken: Holland gelijkstellen aan Nederland. Die vergissing maakt Tom Waes na vanavond niet meer als hij voor de vierde aflevering van Reizen Waes een bezoek brengt aan Noord- en Zuid-Holland.

De toeristische routes

De provincies staan over de grens bekend om hun toeristische trekpleisters. Alle reden voor de Vlaamse programmamaker en zijn crew om schaamteloos de toerist uit te hangen. Per powerboot varen ze een rondje langs de beroemde molens van Kinderdijk die zelfs op de Werelderfgoedlijst staan. Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder een rondvaart door de grachten en Tom zegt ook geen nee tegen een BN'er-safari in 't Gooi. Hoogtepunt tijdens een tripje naar Volendam is de onvermijdelijke fotosessie in traditionele klederdracht.

Meer over